„ Moj izbor je turski jezik „Yunus Emre instituta“

Moj izbor je turski jezik „Yunus Emre instituta“  u Bosni i Hercegovini projekat je koji je aktuelan već niz godina. Učenici koji pohađaju turski jezik, kao drugi strani jezik u našoj školi, imali su priliku da sa svojim nastavnicima, Sabinom Rastoder i Kemalom Bjelakom posjete bratsku školu 125. Yil Ortaokulu u Istanbulu. Posejta je realizovana u periodu od 27. 10. do 31. 10. 2018. god.

U pratnji svojih nastavnika, šest učenika naše škole, proveli su nezaboravna četiri dana u Istanbulu. Boraveći u turskim porodicama, imali su priliku da se neposredno upoznaju sa kulturom i tradicijom ove prelijepe zemlje.Neizostavni dio ovog susreta bile su posjete značajnim kulturnim i historijskim znamenitostima.

Dobronamjernost i ljubav koju osjećaju prema stanovnicima naše zemlje nisu sakrivali niti u jednom trenutku. Kao istinski domaćini, kako predstavnici škole tako i đaci, učinili su sve da se njihovi gosti osjećaju prijatno i da iz ove kratke posjete ponesu najljepše utiske i uspomene.

Koristimo priliku da uputimo riječi iskrene zahvalnosti domaćinima, predstavnicima škole Yil Ortaokulu iz Istanbula.

Raduje nas saradnja naše škole sa istanbulskom 125. Yil Ortaokulu školom i vjerujemo da će se ona nastaviti i u budućnosti.Nadamo se da će naše tradicionalno dobre i prijateljske veze samo jačati u vremenima koja dolaze.